Malware Support Menu

Malware Support

Hvordan hackere fungerer

Hackere i film og tv-serier bliver ofte vist som teknikere, der knækker koder for at få adgang til hemmelige data. I virkeligheden retter de fleste hackere sig mod virksomheder, ikke enkeltpersoner, for at stjæle så mange personlige data som muligt for økonomisk vinding eller for at sælge på det mørke web. Dette starter ofte med at få et enkelt kodeord.

Hackere er ligeglade med, hvis data de får; de vil have det fra så mange mennesker som muligt. Derfor retter de sig mod store virksomheder med mange kunder. Deres mål er at finde et svagt led i sikkerheden, som en ulåst dør, og når de først er indenfor, griber de så mange personlige oplysninger som de kan.

Når de har dataene, bruger de dem enten selv eller sælger dem. Du bemærker måske ikke noget galt med dine bank- eller onlinekonti med det samme, men små, mærkelige transaktioner kan være et tegn på, at dine oplysninger er blevet kompromitteret.

Alle stjålne data, såsom kreditkortnumre, socialsikrings-id'er eller pinkoder, kan føre til identitetstyveri eller økonomisk tab. E-mail-adresser og adgangskoder er også værdifulde. Hackere kan bruge adgangen til en e-mail-konto til at komme ind på andre konti ved at nulstille adgangskoder, eller fordi mange mennesker bruger den samme adgangskode til flere websteder.

Selv blot en liste over e-mailadresser er værdifuld. Hackere kan prøve at logge ind på populære websteder med almindelige adgangskoder. Dette kaldes brute-forcing, hvor scripts forsøger tusindvis af adgangskodekombinationer hvert sekund. Her er nogle tips til at skabe stærke adgangskoder:

Undgå simple erstatninger: Ændring af bogstaver til symboler (som 5ymb0|) er ikke sikkert nok. Lad være med at tilføje tal: Det er let at gætte et tal til slutningen af en adgangskode. Brug aldrig indlysende adgangskoder: Adgangskoder som 'adgangskode' eller '123456' er meget svage. Undgå almindelige navne og sætninger: Hackere bruger scripts til at gætte populære sætninger og navne. Brug ikke enkelte ordbogsord: Brug sætninger eller sætninger i stedet for. Undgå mønstre: Simple sekvenser som 123abc eller qwerty er let at gætte.

Følg disse tips for at oprette stærke adgangskoder og bedre beskytte dine data mod hackere.

Én adgangskode kan ofte få adgang til flere konti, fordi brugere genbruger adgangskoder, et faktum, cyberkriminelle udnytter. Hver onlinekonto skal have en unik adgangskode. En adgangskodeadministrator, som Total Password, forenkler dette ved at foreslå tilfældige, sikre adgangskoder og automatisk udfylde dem, når du logger ind.

Nogle mennesker tror, at de ikke er mål for identitetstyveri, fordi de ikke har noget at stjæle. Dog kan cyberkriminelle stadig åbne nye konti eller ansøge om lån i dit navn, hvilket skader din kreditvurdering, selvom de får afslag. De kan også få adgang til dine venner og familie, når de får adgang til din e-mail. Det er afgørende at forblive sikker online, begyndende med stærke adgangskoder.