Settings Support Menu

Total Password Instellingen

Wat is tweefactorauthenticatie?

Stel je voor dat je online account een huis is. De eerste sleutel van uw huis is uw wachtwoord. Maar wat als iemand stiekem die sleutel in handen krijgt? Dat is waar tweefactorauthenticatie (2FA) om de hoek komt kijken. Het voegt een extra vergrendeling toe, dus zelfs als iemand uw wachtwoord heeft, kan hij of zij nog steeds niet binnenkomen zonder nog een stukje informatie.

Hoe werkt het?

Tweefactorauthenticatie betekent dat nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, u om een tweede stuk informatie wordt gevraagd. Dit zou kunnen zijn:

• Een code die via sms of een app naar je telefoon wordt verzonden
  • Een vingerafdrukscan
  • Een gezichtsscan
  • Het is dus alsof u twee sloten op uw deur heeft: uw wachtwoord is het eerste slot en het tweede slot is de code of biometrische scan.

Waarom is het zo belangrijk?

Zie het als een extra beschermingslaag. Als iemand op de een of andere manier uw wachtwoord te pakken krijgt (misschien door te hacken of te raden), heeft hij/zij zonder die tweede stap nog steeds geen toegang tot uw account. Het is alsof je een back-upbeveiligingssysteem hebt dat de slechteriken buiten houdt.

Snelle voordelen:

• Verbeterde beveiliging: maakt het veel moeilijker voor ongeautoriseerde mensen om toegang te krijgen tot uw accounts.
  • Gemoedsrust: u kunt zich veiliger voelen omdat uw persoonlijke gegevens beter beschermd zijn.
  • Eenvoudig te gebruiken: het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is meestal net zo eenvoudig als een sms ontvangen of uw vingerafdruk scannen.

• Smartphone-verificatie

We raden ten zeerste aan om Two Factor Authentication (of 2FA) in te schakelen voor uw wachtwoorden die zijn opgeslagen in Total Password. Vanaf dat moment heeft u uw smartphone nodig om in te loggen – wat betekent dat niemand anders toegang heeft tot uw wachtwoorden door uw hoofdwachtwoord te raden of bruut te forceren.

Tweefactorauthenticatie is alsof u twee sleutels heeft voor uw online accounts. Zelfs als iemand er een te pakken krijgt, heeft hij/zij de tweede sleutel nodig om binnen te komen. Het is een gemakkelijke en effectieve manier om uw accounts veilig te houden.

Dus waarom probeert u het niet eens en sluit u uw digitale leven een beetje veiliger af? Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!