TotalAV Inställningar

Hur man fixar hög CPU-användning

Observera att den här artikeln ENDAST är för Windows-användare.

Har du nyligen märkt att din stationära/laptop har blivit mer bullrig på sistone? Har du märkt att din stationära/laptop har genererat mer värme än vanligt? Om du har och har kontrollerat ett Windows-program som heter Task Manager kommer du förmodligen att se en liknande bild nedan:

Det kanske finns några anledningar till varför detta händer när du har TotalAV öppen eller inaktiv i bakgrunden.

Schemalagd skanning av skadlig programvara

Detta är en funktion som vi introducerade så att människor kan göra dagliga, veckovisa eller månatliga skanningar under en lämplig tidpunkt för dem. Om du känner att du behöver justera dessa inställningar:

• Öppna TotalAV
  • Gå till Inställningar
  • Gå till Antivirusskanningar
  • Se vilka inställningar du vill ändra/inaktivera

• Vi rekommenderar starkt att du aktiverar Schemalagda genomsökningar för att säkerställa att ditt system skannas ofta och är väl skyddat.

Starta om datorn

Att starta om din dator kan hjälpa till att lösa hög CPU-användning från antivirusprogram genom att rensa minne, avsluta processer som har fastnat och ta bort temporära filer.

Det säkerställer också att programuppdateringar tillämpas fullt ut och återställer systemtillståndet, vilket kan lösa konflikter eller ineffektivitet som orsakar överdriven CPU-användning.

Sammantaget omfördelar en omstart systemresurserna jämnt, vilket potentiellt minskar antivirusprogrammets inverkan på CPU-prestanda.

Avinstallera och installera om {!TotalAV}

Genom att avinstallera och installera om TotalAV kan detta fixa Hög CPU-användning med programmet som ni många har upplevt tidigare, eftersom det helt återställer programmet åt dig.

Uppdatera Windows till den senaste versionen

Nästa steg du bör ta om du upplever hög CPU-användning är att se till att Windows uppdateras till den senaste versionen. Följ dessa instruktioner för att göra det:

• Klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet

• Skriv Sök efter uppdatering

• Klicka på Sök efter uppdatering

Härifrån kommer Windows att tala om för dig om du är uppdaterad. Om du inte är uppdaterad:

• Klicka på Uppdatera Windows

• Vänta tills Windows uppdateras

• Starta om din dator

• Försök att logga in igen

Om du fortfarande ser Hög CPU-användning, försök med nästa felsökningssteg.

Uppdatera drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner, särskilt din grafikdrivrutin, genom att gå till Enhetshanteraren, högerklicka på enheten och välja Uppdatera drivrutin.

Justera energialternativ

• Gå till Kontrollpanelen
  • Maskinvara och ljud
  • Energialternativ.
  • Välj "Hög prestanda" - om det inte redan är valt.
  • Justera bara till High Performance om din PC eller bärbara dator kan göra det.

Kontrollera efter systemfel

Använd verktyget System File Checker:

• Öppna kommandotolken som administratör (Win + X, välj sedan "Command Prompt (Admin)").
  • Skriv sfc /scannow och tryck på Retur.
  • Låt skanningen slutföras och följ eventuella instruktioner om den hittar fel. Efter att du bör starta om datorn.